Jdi na obsah Jdi na menu
 


GRAND Slam - pravidla (od 2018)

10. 1. 2017

Od roku 2017 se vyhlašuje nejúspěšnější hráč celého kalendářního roku, který nejlépe uspěl na turnajích JET Cup.

Pravidla platná od sezony 2018:

Základním hodnotícím parametrem je umístění na jednotlivých turnajích JET Cup v aktuálním kalendářním roce a zároveň porovnání tohoto umístění s výsledkem hráče v předchozí sezóně. Cenu GRAND Slam získává hráč, který získá nejvíce bodů dle pravidel bodování !!!

Pravidla bodování:

1. Jako základ pro bodování se použije porovnání výsledku hráče v aktuální a předchozí sezoně GRAND SLAMu. Pokud se hráč umístí na stejné příčce jako v předchozí sezoně tak získává do tabulky GRAND SLAMu 5 bodů

2. Pokud se hráč umístí v aktuální sezoně na lepší příčce, než v předchozí sezóně, tak získá do tabulky GRAND SLAMu za každý posun o jednu příčku 1 bod navíc (k základnímu počtu 5 bodů).

3. Pokud se naopak hráč umístí v aktuální sezoně na horší příčce, než v předchozí sezóně, tak se mu v tabulce GRAND SLAMu odečte za každý posun o jednu příčku 1 bod (ze základního počtu 5 bodů).

4. Jednotlivé hodnocené příčky jsou:

1.místo, 2.místo, 3.místo, 4.místo, 5.-8.místo, 9.-12.místo, 13.-16.místo, 17.-24.místo, 25.-32.místo

Další doplňková pravidla pro získání GRAND Slamu:

5. v případě, že se hráč nezúčastní některého turnaje tak se mu do bodování GRAND Slamu započítává jako by se na daném turnaji umístil o jednu příčku níže než poslední hodnocený hráč na turnaji. To znamená pokud např. poslední hráč v turnaji skončil na 13.-16.místě, pak všichni na turnaji nezúčastnění hráči budou umístěni na 17.místě

6. v případě, že se hráč nezúčastnil některého turnaje v minulé sezoně, tak se mu do bodování GRAND SLAMu jeho umístění v minulé sezoně stanoví stejným způsobem, jako v předchozím bodě pravidel. Maximálni počet bodů, které může získat hráč s absencí v minulé sezoně je omezen na 8 bodů.

7. pokud se hráč nezúčastnil turnaje v loňské ani letošní sezoně, tak se mu započte do bodování GRAND SLAMu 0 bodů.

8. Hráč nemůže získat záporný počet bodů, v případě, že by to tak výpočtem vycházelo, pak se mu započte do bodování GRAND SLAMu 0 bodů.

9. Pokud hráč obhájí prvenství z předchozího ročníku, tak se mu do tabulky připisuje k 5 bodům (za stejnou pozici jako loni) ještě jeden bonusový bod.

10. V případě, že dva hráči (nebo více hráčů) budou mít po čtyřech turnajích shodný součet bodů, tak o jejich pořadí rozhoduje prostý součet jejich umístění v turnajích v kalendářním roce. Pokud ani toto pravidlo nerozhodne, pak je vítězem hráč s nejnižším možným součtem 3 nejlepších umístění v turnajích v kalendářním roce.

11. GRAND Slam se vypisuje pouze pro mužskou kategorii a pro kategorii jednotlivců

12. V případě, že v kalendářním roce odehrají méně jak 3 turnaje JET Cup, tak se GRAND Slam nebude vyhlašovat

13. GRAND Slam se bude vyhlašovat a předávat vždy na poslední akci v kalendářním roce (to je na JET Badminton Cupu)

14. Průběžné pořadí GRAND Slamu bude k dispozici na těchto stránkách www.jet-cup.estranky.cz . Pokud se hráč v daném ročníku zúčastní méně jak 2 turnajů tak nemusí být v konečné tabulce GRAND Slamu uveden.

15. Pro bodování ročníku 2019 budou použity výsledky hráčů v ročníku 2018.

 Výsledek obrázku pro grand slam

 

Příklady bodování:

Hráč skončil ve squashi v loňské sezoně na 5.-8.místě a letos byl na 3. místě. Zlepšil se o 2 příčky v pořadí takže získává 5+2=7 bodů.

Hráč skončil loni v tenisu na 2.místě a letos byl až na 5.-8.místě. Zhoršil se o 3 příčky takže získává do tabulky GRAND SLAmu 5-3= 2 body

Hráč se loni nezúčastnil turnaje v tenise. Letos skončil na 3 místě. Loni skončil poslední hodnocený hráč na 17.-24.místě. Takže nezúčastněný hráč obsadil teoretické 25.-32.místo. Letos se tedy zlepšil o 6 příček. Jeho bodový zisk je 5+6=11 bodů. Ale podle pravidla (č.6) o absenci v minulé sezoně je max. zisk omezen na 8 bodů, takže hráč získává do tabulky GRAND SLAMu 8 bodů.

Hráč se letos nezúčastnil turnaje v badmintonu. Loni byl na 5.-8.místě. Letos skončil poslední hodnocený hráč v badmintonu na 17.-24.místě. Takže nezúčastněný hráč obsadíl teoretické 25.-32.místo a tím se zhoršil o 4 příčky. Jeho bodový zisk je 5-4=1 bod

 

Hráč se letos nezúčastnil turnaje v pinčesu. Loni byl na 2.místě. Letos skončil poslední hodnocený hráč v pinčesu na 13.-16.místě. Takže nezúčastněný hráč obsadíl teoretické 17.-24.místo a tím se zhoršil o 6 příček. Jeho bodový zisk je 5-6= -1 bod. Podle pravidla o nezáporném bodovém zisku (č.8) je však jeho bodobý zisk 0 bodů.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

bodovačka(neboli bogovačka)

(Bogo, 12. 12. 2017 6:59)

Absolutně vyčerpávající předsedo!

Re: bodovačka(neboli bogovačka)

(Mylis, 9. 1. 2018 18:48)

Taky mě to kuwa vyčerpalo... Málem sem z toho lehnul !!!